Keppihevostalli Niittyjoki
Miyande Aspect layouts Tyti Takaisin Etusivulle

Tilaushevoset

Niittyjoesta on saatavissa tiettyinä avoimina aikoina sekä erityistapauksissa tilauksia. Ompelen tilaushevoset aina käsin ja pyrin siihen, että kukin hevonen on ainutlaatuinen yksilö. Hevosen tekoon voi mennä jonkin aikaa, mutta koska en halua hevosten laadun kärsivän, teen mieluummin pikkutarkasti, kuin "liukuhihnatyönä". Hevosemme ovat rodunomaisia ja laadukkaita ja käytämme vain ja ainoastaan parhaimpia materiaaleja. Näiden listattujen kankaiden ja lankojen lisäksi kannattaa kysyä muitakin vaihtoehtoja, käyn mielelläni etsimässä sopivia kankaita kangaskaupoista.
Toivon, että te tilaajat koettelisitte taitojani - olisin tosi mielissäni, jos keksitte erilaisia ja yksilöllisiä malleja. Etenkin oikeiden hevosten käyttö malleina onnistuu hyvin! Lähes mikä tahansa on siis mahdollista. : )

SäännötEnnen tilaamista, luethan Myynti-sivun säännöt!
Hevosen tekoon menee muutamia viikkoja siitä, kun lomakkeesi on saapunut. Laittelen sinulle kuvia heti, kun voin. Jos hevonen ei miellytä, sinun ei ole pakko sitä ostaa. Hevosella on myös 14 vuorokauden palautusoikeus (ostaja maksaa tällöin postikulut molempiin suuntiin ja hevonen on palautettava alkuperäisessä kunnossa). Tilaus on sitova ja kun olen sen käsitellyt, ei sitä voi enää muuttaa, siksi vanhempien lupa jo tilatessa on pakollinen. Lähetän hevosen ostajalle, kun rahat saapuvat.
Tilarit voi maksaa vain tilille tai käteisellä, jos tulet hakemaan hevosen. Etanapostilla ei maksuja voi suorittaa.

HinnatJokaiselle hevoselle räätälöidään omat hinnat. Lähtöhinta on 45 €, mutta lopullinen hinta määräytyy hevosen ominaisuuksien mukaan. Kun tilaus saapuu, laitan tilaajalle hinta-arvion tilauksesta.

Lähtöhintaan kuuluu:
- Harja: lyhyt ja keskipaksu tai keskipitkä ja ohut.
- Tummennokset: Turvan- ja silmänympärykset
- Merkit: Kaikki tähdet, piirrot ja yksiosaiset läsit, jotka eivät vaadi upottamista.
- Kankaat: Hintaluokka 1.
- Langat: Hintaluokka 1. (yksi väri)

Hevosen hintaa nostavat:
- Pitkä/paksu harja
- Kalliimman hintaluokan kankaat (verraten halvimpaan hintaluokkaan)
- Kalliimman hintaluokan langat (verraten halvimpaan hintaluokkaan)
- Kirjavuus ja merkit
- Vuonohevosen harja
- Muut erikoisuudet, kuten papurikkokuviot ja tummennokset
Jos haluat hevosellesi kepin ja täytteet lisätään hintaan + 15€ (sisältää sekä postikulut, että täytteiden ja kepin hinnat ja pakkauskulut). Postikulut ilman keppiä ja täytteitä sisältyy hevosen hintaan.

KankaatHUOM! Myös listojen ulkopuolelta voi löytyä kankaita, kysäise haluamaasi, jos vaikka Eurokankaasta löytyy toivomasi! : )
Hintaluokka 1.

Ruskea fleece

Valkoinen fleece

Paloina beige fleece; riittää kirjavaan, upottamattomilla merkeillä

Musta fleece
Hintaluokka 2.

Pörrökarva

Tricolour-velboa

Valkoinen teddy

Beige teddy

Musta sametti
Hintaluokka 3.

Palat: 1. Kauniin ruskea velboa, 2. Harmaa karvakangas, 3. Vaalean ruskea karvakangas

Mustavalkoinen velboa

Musta karvakangas

Mikrovelboa, kerman valkoinen

Mikrovelboa, ihonvärinen

Velboa, beige


LangatHintaluokka 1.
Villalangat:

1. Vaalen ruskea, 2. Harmaa, 3. Tumma beige, 4. Oranssi, 6. Tumma ruskea, 7. Rusehtavan harmaa, 8. Valkoinen (luonnon), 9. Hiekan värinen, 10. Musta
Hintaluokka 2.
Paksummat langat:

1. Liukuvärjätty villalanka, ohenee ja paksunee säännöllisesti, 2. Musta huopanen (rusehtava), 3. Beige huopanen, 4. Vaaleanruskea villalanka, 5. Musta villalanka, 6. Ruskea, kierteinen villalanka
Mohairit:

1. Harmaa mohair, 2. Vaalean beige mohair, 3. Valkoinen mohair, 4. Tumman beige mohair, 6. Musta mohair
Hintaluokka 3.
Pörrölangat:

1. Beige, 2. Valkoinen, 3. Tumma harmaa (voi purkaa), 4. Harmaa (voi purkaa), 5. Tumma ruskea

TummennoksetTummennoksia on mahdollista saada kaikissa mahdollisissa väreissä ja millä tavalla tahansa.


Tilaaminen1. Tarkista, että tilausjonossa on tilaa. Otamme vain kolme tilausta kerrallaan, että jokainen saa hevosensa varmasti ajallaan.

Jono:
1.
2.
3.

2. Jos jonossa on tilaa, lähetä Tytille sähköpostina (tyti97 at gmail.com) seuraava lomake. Täytä kaikki kohdat. Tämän lomakkeen lisäksi sinun tulee joko värittää hevosesi väri tähän kuvaan. TAI myöskin teen mielelläni jonkun _oikean_ hevosen mallin mukaan. Voit linkkailla minulle kuvia myös hevosista, joiden väri tai rakenne olisi sopiva, vaikket joitain muita ominaisuuksia haluaisikaan. En kuitenkaan missään nimessä tee hevosta toisten olemassa olevien keppihevosten mukaan!

*Tilauslomake*
Nimesi:
Hevosesi väri ja kangas:
Merkit:
Hevosesi rotu ja sukupuoli:
Harjan paksuus: (Ohut/keskipaksu/paksu)
Harjan pituus: (Vuonohevosharja/lyhyt/pitkä)
Harjalanka: (sanoin, ei pelkkää numeroa, muista mainita yläotsikko myös, esim. "Villalangat")
Otatko kepin ja täytteiden kanssa vai ilman?:
Katuosoitteesi:
Postitoimipaikka ja postinumero:
Lomake on sitova, eikä siihen voi lähetyksen jälkeen tehdä muutoksia. Hyväksyn tämän sekäö myyntisäännöt ja minulla on vanhempieni lupa:


3. Lisää viestiisi kuva/kuvat mallihevosesta, muokkaa siitä haluamanlaisesi esim. paintilla ja liitä se tilaus viestiisi. Ja lähetä. Vastaan viestiisi viimeistään vuorokauden kuluessa. Seuraavaksi alkaa ankara odotus, kun hevonen valmistuu.
4. Kun hevonen on valmis lähetän sinulle ilmoituksen ja kuvia. (Tässä vaiheessa jos hevosessa on jotain, jota haluat korjata, ilmoita siitä ajoissa!) Mikäli hevonen miellyttää, lähetät rahat joko tilillemme (Muista laittaa minulle sähköpostitse liitteenä maksutosite, jotta voin laittaa hevosen postiin heti, eikä tarvitse jäädä odottelemaan, että rahat näkyvät tilillä!) . Kun rahat näkyvät tilillämme/saan maksutositteen hevonen lähtee matkaan. (Pyydä apua nettipankilla maksamisessa vanhemmiltasi, mikäli et vielä täysin hallitse sitä!)

Tietoa kankaista:Fleece:
Fleece on pehmoinen ja ehkä yleisin keppihevosissa käytetty kangas, jonka väritarjonta on erittäin hyvä. Miltein mitä tahansa väriä siis löytyy. Se on joustava kangas, jota on helppo muokata. Miinuksena on, että saattaa venyä liikaa, jos täyttää huonosti. Antaa pieniä ompeluvirheitä anteeksi. Helppo ommella käsin ja koneella, ei purkaannu. Huonompi laatuinen saattaa nypyttyä, jos kastellaan jatkuvasti tai ommellaan väärinpäin. Edullinen hinnaltaan!

Velboa/pehmoturkis:
Pehmeä ja mukava materiaali, jota löytyy pitempi karvaisena ja lyhyempänä. Hyvin monipuolinen materiaali, jota alkaa löytymään enenevissä määrin nousseen kysynnän vuoksi. Melko samankaltainen käsitellä kuin fleece, saattaa hieman purkaantua. Miinuksena koneella ommellessa saattaa valua, joten voi tulla vinoumia. Löytyy sekä yksi- että kaksipuolisena. Pehmoturkis on hyvin venyvää, siksi täytön kanssa on oltava tarkkana! Velboaa löytyy eri karvanpituuksilla, pitkäkarvaisesta velboasta mikrovelboaan asti.

Erilaiset karvakankaat:
Karvakankaita on erittäin moneen lähtöön; lyhyttä, pitkää, pörröistä, ohutta, yksiväristä, kaksiväristä… Ompelemme nämä aina käsin, etteivät karvat taitu sauman kohdalta sisään. Antaa kuitenkin hyvin ompeluvirheitä anteeksi.

Teddy:
Helppo ommella käsin, mutta niin kuin karvakankaatkin, ei kannata ommella koneella. Mukava, tosin hieman kova kangas käsitellä.

Sametti:
Kaunis kangas, jota löytyy kohtuullisesti. Ompelemisesta tekee hankalan se, että rypyttyy helposti ja purkautuu. Löytyy lyhyenä ja hitusen pidempänä.Tilausvarusteet


Tilausvarusteita voi tilata vain tilaus- tai myyntihevosen ohessa. Alla näet mallit ja nahan värit. Hintaa nostaa kalliimmat kuolaimet (normaalisti pakettiin kuuluu hopeiset kuolaimet, mutta myös kalliimpia kultaisia on saatavana) tai koristeet. Nämä mallit ovat yleisimmät, mutta myös remonttisuitset ja ravisuitset ovat saatavilla olevia malleja.

Suitset:

Aachensuitset ilman alaturpahihnaa (6-10€) tai alaturpahihnan kanssa (8-12€)

Issikkasuitset (alaturpahihna ei kuulu hintaan) (6-8€)

Meksikolaiset (10-15€)

Kysy myös muita varusteita!

Riimut (6-12€), Myös laadukkaat naruriimut (2-5€)

Loimi (10€->)

Materiaalit


Nahka:

1. Valkoinen tekonahka
2. Ruskea tekonahka
3. Musta tekonahka
4. Punaruskea tekonahka
5. Beige tekonahka
6. Harmaa tekonahka

Kankaat:

Näiden lisäksi kaikki muut hevosiin tarkoitetut kankaat.
1. Vaalean sininen fleece
2. Maastovärinen puuvilla
3. Kuviollinen fleece
4. Punainen fleece

Strassit:
Kysy myös muita värejä!


Tilaaminen:Laita kaavake tilauskaavakkeen yhteydessä:
Lähetä osoitteeseen tyti97 at gmail.com sähköpostitse viestijoka sisältää.

- Suitsien värin (sanoin, ei numeroa)
- Suitsien malli
- Haluatko varusteet (koskee vain suitsia ja riimuja) ommeltuna vai liimattuina?
- Muut toiveet (esim. strassiotsapanta, kultaiset kuolaimet)

Esimerkkiviesti:
Haluaisin tilata Meksikolaiset suitset mustalla tekonahalla. Lisäksi haluaisin suitsiin siniset strassit.